Vloer en bodemisolatie

Over vloer isolatie

Vloerisolatie is geschikt voor meerdere soorten vloeren zoals hout of beton en kan wel tot 25% op het energieverbruik schelen. Daarnaast voorkomt het koude voeten doordat het aanbrengen van Vloerisolatie tot wel 6 graden kan schelen, de warmte zal beter verdeeld zijn en de luchtvochtigheid zal afnemen.
De kosten van Vloerisolatie zijn over het algemeen hoger dan de Spouwmuurisolatie, waardoor er een langere terug verdientijd is, maar desondanks het overwegen waard zeker met de huidige gunstige subsidie-regeling, informeer naar de mogelijkheden hiervoor via ons Aanvraag-Formulier.
Als u vloerisolatie laat aanbrengen dan wordt de onderkant van de vloer vanuit de kruipruimte van de woning geïsoleerd. Door vloerisolatie voorkom je klimaatklachten zoals kou en optrekkend vocht. Ook wordt door vloerisolatie kou uit de kruipruimte tegengehouden, en houdt het vocht tegen waardoor u minder snel last van schimmel zal krijgen.

Opties voor vloer en bodem isolatie

EPS Parels

Pif

EPS Parels

Pif

Over bodemisolatie

Wanneer Vloerisolatie niet mogelijk is doordat de kruipruimte lager is dan 50 cm, of (deels) niet toegankelijk of te vochtig is kan Bodemisolatie uitkomst bieden. Bodemisolatie biedt dezelfde voordelen als Vloerisolatie met betrekking tot energiebesparing, temperatuur en voorkoming van vocht.
En is daarnaast snel geplaatst en eventueel snel (tijdelijk) te verwijderen in geval er werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd dienen te worden zoals lekkages aan leiding-werk en/of afvoeren.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van Bodemisolatie via ons Aanvraag-Formulier.